Siapa Dia?
| More
Salam..

Selesai solat Asar tadi, tergerak hati untuk online dan melihat perkembangan terbaru alam maya. Di salah satu ruang chat Yahoo Messenger terdapat satu pesanan. Berikut isi kandungannya;

http://adibahahmad.blogspot.com/ jom bom org ni..dia telah menghina nabi dan sengaja menempah tiket ke neraka...

Maka, jari melirik pantas pada alamat yang tertera dan terus melihat laman hamba Allah ni. Masya Allah, terkejut dan seperti terkena kejutan eletrik melihat laman blognya. aku tak tahu apa yang telah merasuk atau mempengaruhinya sehingga sewenangnya mewujudkan entri sedemikian. Tiada aku ketahui kenapa boleh terjadi sebegini.

Hasilnya, aku membuat sedikit pencarian dan cuba memastikan bukan demikian lagak manusia itu. Antara siri jawapan dari enjin pencarian menemukan kepada laman Facebook dan Friendster. Namun, aku menemui yang ini pula. Tidak dapat aku mengkaji dengan lebih mendalam mengenai perkara ni. Apa yang boleh aku simpulkan, kepada pemilik blog Adibah Ahmad, jika anda benar-benar seperti yang tertera, ingatlah bahawa masih ada peluang untuk anda berubah dan bertaubat. Sesungguhnya seksa azab dari Allah itu amat pedih.

Aduh, macam-macam manusia zaman sekarang. Semoga mereka yang anti-Islam itu sedar betapa mulianya agama Allah ini. Jangan jadi bodoh!

p/s: hati panas sepanjang melayari laman blog Adibah. Huh!
Penanda: , edit post
4 Responses
  1. fishballisme Says:

    Aik, tak cukup dengan frenster, dia bikin blog.. hahaha memang dasar manusia keji.. hehe


  2. En Kid Says:

    huhuhu..
    ape mau buat..pening2..
    dunia semakin aneh-aneh...
    moga kita tak tergolong di kalangan mereka yang aneh-aneh ya!
    :)


  3. asha Says:

    blog die da tutup da tp dari tulisan xbley kata lah dia yg tulis pon mcm plik je


  4. eksp Says:

    si adibah tuh cakap bukan dia yang tulis blog tuh kan? siap ada pernah buat report kat skm lagi tentang benda nih...

    adoi... macam2 la manusia nih... nak kutuk, kalau berani depan2 la... ngaku la identiti sendiri...

    pastu tunggu la nasib tuh...

    muahahhaha

    Takbir!!