Lagu Raya!
| More
Anuar & Ellina

Suasana Di Hari Raya

A:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

E:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

( korus 1 )
A:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang
E:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

( korus 2 )
A:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman
E:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

A & E:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

( ulang korus 1 & 2 )




Kali ni nak share lagu raya pulak, ni lah lagu raya yang adik paling bongsu suke sangat. Katanya kene nyanyi kat skolah. Huhuhu..
Klakar kanak-kanak zaman skarang, main nyanyi-nyanyi pulak. Hari ni dia ada Hari Busana, lagi lah kelakar...Hmm... macam -macam...
:)

Anyway, selamat membuat persiapan berhari raya kepada semua!!!

Wassalam.
Penanda: edit post
4 Responses
  1. ermalina Says:

    Taste kite same ngan taste adik Kid yang kecil itu..
    Ema pon ske lagu raya ni...
    Hari Busana?
    Amek pic la~!!!
    mesti tomei~!!!!

    Paling igt pasal adik Kid yang kecik ni pasal cite die n mencari jodoh...
    Sangat kelaka~!!!
    kecik2 da pandai~!


  2. achah Says:

    owh semangatnye anda nak berhari raya since dok umah nih,d spirit r still not felt by me =P saye masih semangat nak posee....


  3. achah Says:

    by d way en kid, YOU IN TROUBLE!!!
    hahaha...susah gak jd si-pink-tp-x-patah nih ye =P


  4. En Kid Says:

    same taste eh ema?...
    tape2...
    yg gmbar tu, xdpt nk amek sbb tuk dak skola je...
    :)

    ME IN TROUBLE??
    nape tu ye?...